Puolustusvoimat julkaisi huikean videon – tältä Hornetin lento näyttää ohjaamosta käsin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Kaivopuistossa järjestettiin viikonloppuna lentonäytös, jossa seurattiin muun muassa Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjän lentoa. Nyt Hornetin lentoa Helsingin yllä päästään seuraamaan aivan toisenlaisesta näkökulmasta.

Puolustusvoimien tuoreella videolla Lapin lennoston kapteeki Anssi Nieminen esittelee Hornetin suorituskykyä Helsingin yllä soololennon muodossa. Video on kuvattu hävittäjälentokoneen ohjaamosta, tarjoten lentoon ainutlaatuisen perspektiivin lentoon. Hornetin lentäminen ei ole lentonäytöksissäkään pelkkää huviajelua, vaan Niemisen mukaan kyseessä on fyysisestikin haastavaa työtä.

– Fyysisesti kaikista raskain liike on 360 asteen vaakakaarto, jossa nopeus on noin 800 km/h ja G-voimat vaikuttavat kehoon 7,5-8 G:n arvoisesti, eli kehon paino tuntuu jopa kahdeksankertaisena. Lentäminen on näillä G-voimilla melko raskasta, veri meinaa paeta päästä jalkoihin ja näkökenttä sumentua, joten joutuu näkemään fyysisestikin vaivaa, jotta veri pysyy päässä ja näkökenttä kirkkaana, kuvailee Nieminen Hornet-sooloaan.