Pala Dianan ja Charlesin 40 vuotta vanhaa hääkakkua huutokaupattiin 1 500 eurolla

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Palanen 40 vuotta vanhaa hääkakkua on myyty yli 1 500 euron hintaan. Kaikkien näiden vuosien jälkeen suurella todennäköisyydellä syömäkelvottoman kakkuviipaleen korkea hinta selittyy sillä, että sitä tarjoiltiin Iso-Britannian prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häissä.

Kakunpala on peräisin yhdestä 23 kuninkaallisia häitä varten valmistetusta kakusta. Se annettiin alun perin Moyra Smithille, joka työskenteli kuninkaallisten käyttämässä Clarence Housessa Lontoossa. Muovikelmussa peltisessä rasiassa säilytetty palanen myytiin Dominic Winter -huutokauppaan vuonna 2008 Smithin perheen toimesta.

Kuninkaallisen kakunpalan hinnan odotettin kohoavan huutokaupassa maksimissaan noin 600 euroon. Huutokauppias Chris Albury kertoo CNN-uutissivustolle 1 850 punnan, eli noin 1 575 euron lopullisen myyntihinnan tulleen yllätyksenä. Hänen mukaansa kakunpala kuitenkin vetosi monien ihmisten mielikuvitukseen ja sai heidät tarttumaan lompakkoihinsa.