MT: Helsingin rautatieasema on ”Villi, rähjäinen ja jopa vaarallinen”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin rautatieasemalla sijaitseva päätaksiasema ei anna mairittelevaa kuvaa Suomen pääkaupungista. Rautatieaseman ympäristö on aika kaukana siitä turvallisesta Suomi-kuvasta, mikä on ollut kotimaamme valttikorttina aiemmin. Nyt asiaa kommentoi Lähitaksin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala.

– Pääkaupunkiseudun ja Helsingin päärautatieaseman taksialan ongelmat johtuvat riittämättömästä viranomaisvalvonnasta, Lauriala aloittaa.

Hänen mukaansa ongelmat ovat olleet esillä jo vuosien ajan, mutta niille ei ole tehty mitään asioiden korjaamiseksi. Hän ehdottaa, että asiakkaiden ja kuljettajien uhkailu vähentyisi puomitusjärjestelmän avulla, jolloin alueelle pääsevät ainoastaan kilpailutuksen kautta hyväksytyt yhtiöt ja kuljettajat.

– Asema-aukion taksiasema on osa Suomen maakuvaa ja miljoonille turisteille ja kotimaan matkailijoille koko pääkaupunkiseudun ensimmäinen ja näkyvin näyteikkuna. Rakkaan kotimaamme päänäyteikkuna on nyt villi, rähjäinen ja jopa vaarallinen, minkä ei luulisi olevan kenenkään etu, hän kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa.