Suomalaisyritys tekee koiranruokaa hyönteisistä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaisstartup Alvar Pet tuo markkinoille hyönteispohjaiset koiran kuivaruoat. Saataville tulee kaksi täysravintoreseptiä, joista toisessa hyönteisproteiini on ainoa proteiininlähde, ja toisessa on hyönteisproteiinin lisäksi Itämeren luonnonkalaa.

Suomalainen yritys kehittää ja myy verkkokaupassaan ympäristöystävällistä koiranruokaa, -herkkuja ja tarvikkeita. Hyönteisproteiini on valmistettu mustasotilaskärpäsen toukista. Se on ratkaisuna myös allergioista kärsiville koirille. Ruoka valmistetaan toukkaproteiinista ja hyönteiset syövät elintarviketeollisuuden hedelmä-vihanneshävikkiä. Eli toukat harjoittavat kiertotaloutta ja torjuvat hävikkiä

– Koira ei tarvitse ravinnostaan tiettyjä raaka-aineita, vaan tiettyjä ravintoaineita. Tasapainoisen ruokavalion voi koostaa erilaisista proteiineista, eikä mitään tiettyä lihaa tarvita, perustelee koiran ravitsemukseen syventynyt eläinlääkäri ja yrityksen tuotekehittäjä Henna Söderholm.