Legendaarinen Amiga-tietokone tekee paluun – retrokonsoli myyntiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Commodoren Amiga-mallin tietokoneet tulivat tutuksi monille 1980- ja 90-luvuilla varttuneille suomalaisille tietokoneharrastajille. Amigan ero niitä edeltäneeseen Commodore 64 -tietokoneeseen oli melkoinen 16-bittisen tehon ansiosta.

Pian Amiga-faneille tarjoutuu mahdollisuus verestää muistojaan Amigan pelien parissa. Aikaisemmin Commodore 64:n miniversion lanseerannut Retro Games Ltd. tuo ensi vuonna markkinoille A500-retrokonsoliversion Amiga 500 -tietokoneesta. Mukana tulee USB-peliohjain ja hiiri.

A500 pitää sisällään 25 esiladattua peliä, joiden joukossa ovat muun muassa Speedball 2: Burtal Deluxe, Another World, The Chaos Engine ja Worms. Monista retrokonsoleista A500 eroaa mahdollisuudella ladata laitteeseen lisää pelejä. Alkuvuodesta 2022 myyntiin saapuvan A500:n hinta on Yhdysvalloissa 139 dollaria, eli noin 120 euroa.