Näyttelijä-ohjaaja Jani Volasta syytetään huumausainerikoksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jani Volanen tunnetaan muun muassa M/S Romantic, Putous ja Ihmebantu -sarjojen ohjaajana sekä rooleistaan elokuvissa, kuten Napapiirin sankarit 3 ja Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja. Nyt tähden kerrotaan saaneen syytteen huumausainerikoksesta. Asiasta on uutisoinut muun muassa Ilta-Sanomat.

49-vuotiaan Jani Volasen epäillään syyllistyneen perusmuotoiseen huumausainerikokseen. Asia on vireillä Helsingin käräjäoikeudessa. Rikoksen epäillään tapahtuneen Helsingissä 3.-6. syyskyyta 2018.

Syytteitä on määrä käsitellä käräjäoikeudessa myöhemmin tänä vuonna, jolloin myös syytteen sisältö tulee julkiseksi. Perusmuotoisesta huumausainerikoksesta voi seurata sakkorangaistus tai enintään kahden vuoden vankeusrangaistus.

Volanen on voittanut muun muassa Kultainen Venla -palkinnon vuoden 2020 parhaana ohjaajana suuren suosion saavuttaneen M/S Romantic- sarjan ansiosta. Parhaillaan hän työstää 1980-luvulle sijoittuvaa jännityssarjaa Munkkivuori.