Drone maailman korkeimpaan vesiputoukseen – upea video

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Drone-kameroilla voidaan kuvata videoita, joiden taltioiminen olisi ihmisvoimin hengenvaarallista tai jopa mahdotonta. Drone-kuvaaja Ellis van Jasonin tuoreella videolla Venezuelassa sijaitsevaan maailman korkeimpaan vesiputoukseen tutustutaan miltei ennennäkemättömällä tavalla.

Canaiman kansallispuistossa sijaitsevan kaksiosaisen Angelin putousten korkeus on yhteensä jopa 978 metriä. Ellis van Jasonin drone-videolla paitsi lennetään aivan valtavan jyrkänteen lähietäisyydellä, myös syöksytään alas putouksen vierellä turvallisella tavalla.

Putouksen nimi juontuu yhdysvaltalaisesta lentäjä Jimmie Alngelista, joka lensi ensimmäisenä ihmisenä putouksen yläpuolella. Näyttävän videon kuvannut Van Jason kertoo CNN-uutissivustolle ohjaavansa droneja erityisillä laseilla. Hän kuvailee kokemuksen tuntuvan siltä kuin hän olisi ilmassa vapaasti lentävä lintu.