Voiko koronavirus tarttua marjoista? Näin Ruokavirasto kommentoi

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Koronaviruksen mahdollinen tarttuminen elintarvikkeiden kautta on kysymys, joka on ollut monien huulilla koronakriisin aikana. Huolta on herättänyt esimerkiksi se, voiko virus tarttua marjoista jotka on poiminut siihen sairastanut henkilö.

Ruokaviraston tuoreen tiedotteen mukaan huolta ei pitäisi olla. Elintarvikkeita ei tämänhetkisen tiedon perusteella pidetä covid-19 -taudin tartuntalähteinä. Ruokaviraston mukaan yleinen linjaus kuitenkin on, ettei sairaana pidä työskennellä eikä esimerkiksi käsitellä pakkaamattomia elintarvikkeita.

– Ei ole tarvetta vetää pois markkinoilta tai suositella kuumakäsittelyä marjoille tai muille sellaisenaan syötäville elintarvikkeille, joiden poimintaan tai muuhun käsittelyyn on osallistunut koronatartunnan saanut henkilö, Ruokavirasto kommentoi tiedotteessaan.