Koronapassi käyttöön Tampereella – G Livelab aloittaa kokeilun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mahdollisuus niin kutsutun koronapassin käyttöönotosta Suomessa on herättänyt viime aikoina runsaasti keskustelua. Nyt Tamperelainen tapahtumapaikka G Livelab on aloittamassa syyskauden konserteissaan kokeilun, jossa testataan passin käyttöä.

G Livelab Tampere alkaa 18. elokuuta alkaen kysymään koronapassia liputarkastuksen yhteydessä. Sen voi esittää tulosteena, valokuvana tai esimerkiksi eri valtioiden koronapassisovelluksilla. Koronapassin esittäminen on vapaaehtoista.

Kokeilun tavoitteena on kulttuuritapahtumien laajemman avaamisen mahdollistaminen ja tuen antaminen pandemian runtelemalle kulttiirualalle. Se toteutetaan yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa. Asiakkailta pyydetään palautetta koronapassikokeilusta sen aikana teetettävässä kyselyssä, ja kokeilusta tehdään myös opinnäytetyö.

– Ammattimaisesti järjestettyihin konsertteihin on poikkeusaikanakin turvallista osallistua, kun noudattaa annettuja ohjeita. Koronapassikokeilulla haluamme parantaa asiakkaidemme turvallisuuden tunnetta sekä luoda uusia käytäntöjä, joilla kulttuurialaa voidaan nykyistä laajemmin avata, G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela kertoo tiedotteessa.