Mahtavaa! Suomalainen Saga Vanninen otti MM-kultaa seitsenottelusta

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen seitsenottelija Saga Vanninen voitti MM-kultaa yhteistuloksella 5.997. Kyseessä on ensimmäinen alle 20-vuotiaiden mestaruus Suomelle yhteentoista vuoteen. Vanninen voitti toiseksi tulleen virolaisen Pippi Enokin yli 250 pisteellä.

Tamperelainen 18-vuotias Saga Vanninen on voittanut maailmanmestaruuden seitsenottelussa Kenian Nairobissa. Hän voitti toiseksi tulleen virolaisen 251 pisteellä. Kolmanneksi kilpailussa tuli Unkarin Szabina Szücs 5.674 pisteellä.

Vanninen voitti heinäkuussa Euroopan mestaruuden ikäluokassaan Tallinnassa käydyssä kilpailussa. Naisten seitsenottelussa on 100 metrin aidat, korkeushyppy, kuulantyöntö, 200 metrin juoksu, pituushyppy, keihäänheitto ja 800 metrin juoksu.