Nuori mies ylitti rajan Parikkalassa – epäillään valtionrajarikoksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen rajavartiosto havaitsi sunnuntaina 15. elokuuta iltapäivällä yhden henkilön ylittävän valtakunnan rajan Suomesta Venäjälle ja takaisin Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla, kahden muun henkilön jäädessä Suomen puolelle.

Luvattomasti rajan ylittänyttä henkilöä epäillään valtionrajarikoksesta. Kaakkois-Suomen rajavartiosto on käynnistänyt tapauksen esitutkinnan. Kahdelle muulle seurueeseen kuuluneelle henkilölle kirjoitettiin sakko lievästä valtionrajarikoksesta. Valtionrajarikoksesta voidaan tuomita enintään yhden vuoden vankeusrangaistukseen.

– Liikkuminen ja oleskelu rajavyöhykkeellä on luvanvaraista. Rajan ylittäminen on sallittua vaadittavilla matkustusasiakirjoilla ainoastaan kansainvälisten rajanylityspaikkojen kautta, Rajavartiolaitos muistuttaa.