Ruokakaupassa odottamaton näky – pyton kurkisteli hyllystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australia ei ole käärmeitä pelkääville mieluisin paikka asua. Matelijoihin voi maassa törmätä jopa ruokaostoksilla, kuten hauska viraalivideo osoittaa. Sydneyssä sijaitsevan Wooworths-ruokakaupan hyllyn tuotteiden välistä kurkisteli maanantaina jopa kolmimetrinnen pytonkäärme.

Kaupassa asioinut Helaina Alati kertoo tutkailleensa maustehyllyjä, kun hän käänsi päätään ja näki käärmeen tuijottavan häntä noin 20 sentin päästä. Vapaaehtoinen käärmeenpyydystäjänä aikaisemmin toiminut Alati onnistui nappaamaan käärmeen autossaan olleilla välineillä ja vapauttamaan sen luontoon. Kyseessä ei ollut myrkyllinen käärme.

– Käärme käyttäytyi chillisti, se ei ollut lainkaan aggressivinen. Se ei ollut puolustusasennossa, vaan luikerteli suoraan pussiini. Olen tottunut näkemään käärmeitä erikoisissa paikoissa, mutta en odottaisi törmääväni sellaiseen ruokakaupassa, Alati kertoi The Guardian -lehdelle.