Facebook kielsi Talebanin tilit – Twitter sallii toistaiseksi

Digi · Tim Isokivi

Taleban-ääriryhmä on ollut otsikoissa tiuhaan tahtiin järjestön aloitettua sotilashyökkäyksen maan hallitusta vastaan. Taleban-joukot ovat vallanneet nopealla tahdilla merkittäviä kaupunkeja, muun muassa Afganistanin pääkaupunki Kabulin. Nyt keskustelua on herättänyt liikkeen esiintyminen sosiaalisessa mediassa.

Yhteisöpalvelu Facebook ilmoitti taannoin kieltävänsä kaikki Talebanin ylläpitämät tai liikettä tukevat tilit. Yhteisöpalvelun mukaan Taleban on luokiteltu Yhdysvalloissa terroristijärjestöksi, minkä vuoksi ryhmä luokitellaan myäs Facebookissa ja Instagramissa vaaralliseksi organisaatioksi.

Twitterillä ei sen sijaan ole selkeää linjaa Talebanin ja sen johtohahmojen tilien varalle. Yhtiön tiedottaja ilmoitti Twitterin seuraavan tilejä sen sääntöjä rikkovan materiaalin, erityisesti väkivallan ylistämisen varalta.

– Afganistanin tilanne muuttuu nopealla tahdilla. Olemme todistaneet maan asukkaiden käyttävän Twitteriä pyytääkseen apua ja tukea. Twitterin tärkein prioriteetti on suojella ihmisiä, ja seuraamme tilannetta tiiviisti, Twitterin tiedotteessa kerrottiin The Guardian -lehden mukaan.