Kärsitkö turvotuksesta? Nämä 4 ruokavaliomuutosta auttavat

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rasvaiset ja suolaiset ruoat saavat usein vatsan tuntumaan turvonneelta kerätessään nestettä. Myös yllättävät terveelliset ruoat ja virvoitusjuomat saavat vatsan turpoamaan, minkä vuoksi turvotuksen syy voikin löytyä esimerkiksi runsaasta kivennäisveden juomisesta tai maitotuotteiden nauttimisesta.

Turvonnut vatsa aiheuttaa tukalaa oloa, vatsakramppeja ja suoliston ongelmia. Turvonnutta oloa pystyy kuitenkin Healthista-sivuston mukaan helpottamaan ja välttämään monilla tavoilla.

1. Sano hyvästit alkoholilleAlkoholipitoiset juomat aiheuttavat nestehukan lisäksi tulehdusta ja ja turvotusta kehossa, minkä vuoksi se voi olla syy myös suolistokaasujen syntymiseen.

2. Pysyttele erossa gluteenistaEtenkin vehnä, ruis ja ohra aiheuttavat monille tukalaa oloa ja voivat olla myös syy vatsan ongelmiin.

3. Pidä sokerilakkoSokeri on yksi syy, joka aiheuttaa suoliston bakteerikannassa epätasapainoa ja voi aiheuttaa myös turvotusta.

4. Vältä maitotuotteitaMoni ihminen on maitoproteiinille ja laktoosille herkkä, minkä vuoksi maitotuotteet voivat olla syy tukalaan oloon vatsan seudulla.