Nyt nukutaan ulkona! Suomalaiset innostuivat tosissaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Latu haastaa elokuun lopussa kuudetta kertaa kaikki Suomessa asuvat nukkumaan yönsä ulkona. Kampanjaan on liittynyt vuosittain myös maksutonta majoitusta tarjoavat Metsähotelli-tapahtumat. Kaksi hotellia on jouduttu perumaan koronavirusrajoitusten vuoksi.

– Viime vuonna onnistuimme koronasta huolimatta järjestämään terveysturvalliset Metsähotelli-tapahtumat, joten osaamista niiden järjestämiseen olisi ollut myös tässä tilanteessa, tapahtumasuunnittelija Saija Suominen Suomen Ladusta kertoo.

Metsähotellit on nyt peruttu Nurmijärvellä ja Kannonkoskella. Paikkansa maksuttomista Metsähotelleista varanneille on lähetetty tieto asiasta. Nurmijärven Metsähotellia on rakennettu vuoden ajan ja sinne oli varattu 1.500 paikkaa yöpyjille. Suomen ainoa Metsähotelli Kiilopää toimii tempauksen ajan Saariselän tunturialueella. Nuku yö ulkona -tempaukseen on osallistunut 80.000-130.000 suomalaista.

– Nuku yö ulkona on ehkä Suomen turvallisin suurtapahtuma, sillä kampanjaan voi osallistua vaikka omalla takapihallaan nukkuen. Haluammekin haastaa kaikki Suomessa asuvat nauttimaan yönsä ulkona Suomen suurimmassa luksushotellissa, luonnossa, viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen Suomen Ladusta muistuttaa.

Nuku yö ulkona from Suomen Latu on Vimeo.