Rannalta hämmästyttävä löytö – kaksipäinen kilpikonna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläinten syntyminen kaksipäisinä on harvinainen, mutta ei suinkaan mahdoton ilmiö. Taannoin Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa sijaitsevalla uimarannalla törmättiin pieneen kilpikonnaan josta oli moneksi.

Yhdysvaltojen ksanllispuistoista ja muista maamerkeistä huolehtivan National Park Servicen biologit olivat taannoin tarkistamassa suojeltujen merikilpionnien pesiä Cape Hatterasissa. Yhdestä pesästä löydettiin harvinaislaatuinen yksilö, joskin tässä tapauksessa kuvaavampi termi voisi olla kaksilo. Valekarettikilpikonnan poikasella oli kaksi päätä. Katso video tästä.

ABC11-uutissivuston mukaan biologit totesivat kilpikonnan poikasen terveeksi ja hyväkuntoiseksi, minkä myötä se vapautettiin takaisin luontoon. Kyseessä on jo toinen Yhdysvaltojen itärannikolta tänä kesänä löydetty kaksipäinen valekarettikilpikonna. Edellinen löydettiin heinäkuussa Etelä-Carolinassa.

https://www.facebook.com/watch/?v=133897668861757&t=0