Teinityttö yrittää maailmanennätystä – lentää yksin maailman ympäri

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgialais-brittiläinen Zara Rutherford on kokenut lentäjä jo 19-vuotiaana. Nyt hän pyrkii rikkoa ennätyksen, joka ei todennäköisesti onnistuisi monilta vanhemmiltakaan ihmisiltä. Hän haluaa olla maailman nuorin maapallon ympäri yksin lentänyt nainen.

Zara Rutherford nousi ultrakevyellä Shark Aero -pienkoneella ilmaan keskiviikkoaamuna Belgian Kortrijkin kentältä. Hänen tavoitteenaan on lentää yhteensä 52 valtion kautta maailman ympäri. Suunniteltu paluupäivä Belgiaan on 4. marraskuuta.

Reitti suunniteltiin siten, että se täyttää Guinnessin ennätystenkirjan maailmanympärilennon määritelmän. BBC:n mukaan Rutherford on jo tehnyt ensimmäisen välilaskunsa Iso-Britannian Hampshiren Pophamin lentokentällä.

Tämänhetkinen maailman nuorimman yksin maailman ympäri lentäneen naisen ennätys kuuluu yhdysvaltalaiselle Shaesta Waizille, joka rikkoi ennätyksen 30-vuotiaana vuonna 2017. Maailman nuorin yksin maailmanympäryslennon suorittanut mies on brittiläinen Travis Ludlow, joka rikkoi ennätyksen 18-vuotiaana heinäkuussa.