Huumediilerit vuokrasivat mökkejä saaristosta – amfetamiinia levitetty 700 000 euron arvosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tulli ja Lounais-Suomen poliisi ovat tutkineet yhdessä amfetamiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatiota. Tutkinnassa on useista törkeistä huumausainerikoksista muodostuva kokonaisuus. Amfetamiinia päätyi levitykseen lähes 700.000 euron arvosta.

Tutkinnassa olevaa amfetamiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatiota on johdettu ulkomailta käsin. Sen toimintaan epäillään osallistuneen yhteensä yli 15 henkilöä, joista useita henkilöitä on edelleen vangittuna. Esitutkinnassa on selvitetty, että levitykseen päätyi yhteensä yli 27 kiloa amfetamiinia. Määrän arvoksi arvioidaan noin 685.000 euroa. Kaikki ei ole päätynyt käyttäjille, sillä organisaatiolta takavarikoidun amfetamiinin katukauppa-arvo on ollut yhteensä noin 1.107 000 euroa.

Organisaation pääepäiltynä on Espanjassa toiminut suomalainen mies. Suomessa ja ulkomailla toimineiden epäiltyjen joukossa on sekä suomalaisia henkilöitä että muiden maiden kansalaisia. Useilla epäillyistä on rikollistaustaa Suomessa. Osa amfetamiinista on tuotu Suomeen öljymäisessä muodossa. Siitä saostettiin amfetamiinia loma-asunnoissa, jotka oli vuokrattu Varsinais-Suomen saaristosta toimintaa varten.