Maailman kallein peli – Super Mario Bros. myytiin miljoonilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvässä kunnossa säilyneet retropelit ovat kysyttyä tavaraa keräilijöiden keskuudessa. Nyt videopelien myyntihinnan ennätys on jälleen mennyt rikki vain viikkoja edellisen ennätyksen rikkomisen jälkeen.

Avaamaton NES-konsolin Super Mario Bros. -peli myytiin New York Times -lehden mukaan keräilytuotteeseen erikoistuneella Rally-sivustolla kahden miljoonan dollarin eli 1,7 miljoonan euron hintaan. Pelin kuntoluokitus oli WATA-asteikolla miltei täydellistä tarkoittava 9,8. Lisäksi nyt myyty peli oli yksi ensimmäisistä massatuotannossa olleista kappaleista, jotka erosivat myöhemmistä julkaisuista hieman erilaisen pakkauksensa ansiosta.

Edellinen hintaennätys meni rikki alle kuukausi sitten, jolloin avaamaton Super Mario 64 -peli huutokaupattiin 1,56 miljoonalla dollarilla. Pelien hintaennätyksiä on rikottu kuluneen vuoden aikana jo lukuisia kertoja. Kaikissa tapauksissa myydyt pelit ovat olleet Nintendon nimikkeitä.