Suomen Supernanny paljasti niksit lapsiperheiden rauhallisiin iltoihin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lapsiperheissä elo sujuu auvoisasti kuin aikataulutettuna rutiinien ansiosta. Päiväkodin tai koulun jälkeen nautitaan välipala, sitten leikitään tai tehdään läksyt ja harrastetaan, viideltä katsotaan Pikkukakkonen, sitten syödään ja ulkoillaan ennen iltapalaa. Joissakin perheissä nukkumaanmeno muistuttaa kaupunkiin saapunutta sirkusta.

Lohdutukseksi lapsiperheille: Kaikki ovat kokeneet hankalia ja pitkäksi venyneitä iltoja. Jos lasten rutiinit alkavat ontua pidemmällä aikajanalla, kannattaa ottaa avuksi esimerkiksi Suomen supernanny Pia Penttalan vinkit. Lapsi tarvitsee ohjausta iltatoimissaan.

Penttala sanoo, että lapsi menee helpoiten nukkumaan, kun vanhempi on hänen lähellään. Ensin rauhoitetaan talo, pannaan valoja pienemmälle ja televisio pois päältä. Lasta ohjataan vaikka kädestä pitäen iltatoimiin, jossa harjataan hampaat, vaihdetaan yöpuku ja luetaan satu. Lapselle on tärkeää, että aikuinen on hänen kanssaan yhteisen hetken ennen nukkumaanmenoa.

Lue lisää: Suomen Supernanny – pienillä teoilla parempaa perhe-elämää