Syksy saapuu Suomeen – jopa yöpakkaset mahdollisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen on tällä viikolla saapumassa voimakas ja laaja matalapaine. Se tuo mukanaan syksyistä säätä voimakkaiden tuulten ja runsaiden sateiden muodossa. Myös halla ja yöpakkaset ovat mahdollisia osassa maata.

Vielä tiistaina sää voi olla koko maassa poutaista. Keskiviikon vastaisena yönä länteen kuitenkin leviää sadealue, ja Suomeen saapuu Forecan meteorologi Kristian Roineen mukaan voimakas matalapaine. Sateet voivat olla tuolloin voimakkaita maan pohjoisosaa ja aivan itärajaa lukuunottamatta.

– Uudellemaalle vettä voi tulla keskiviikkoaamusta perjantaiaamuun paikoin yli 50 mm, Hämeeseen ja Pirkanmaalle 40–50 mm, Roine kertoo.

Yöpakkasia on jo koettu pohjoisessa Suomessa, ja viilenevien ilmojen vuoksi ne tulevat todennäköisesti jatkumaan edelleen. Loppuviikosta sää kuitenkin lämpenee jälleen koko maassa. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan saavuttaa jopa 20 asteen lämpötila.