Vesipuistossa kemikaalivuoto – kymmeniä ihmisiä sairaalaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Suositussa vesihuvipuistossa todistettiin lauantaina karmivaa tilannetta kemikaalivuodon seurauksena. Jopa 60 ihmistä joutui dekontaminaatioon altistuttuaan haitallisille kemikaaleille Texasin Houstonissa sijaitsevassa Six Flags Harbor Splashdown -vesipuistossa.

Kymmenet ihmiset alkoivat kärsimään vesipuistossa ihon ärtymistä ja hengitysongelmia. 26 ihmistä toimitettiin sairaalaan, kun taas 39 ihmistä kieltäytyi sairaalahoidosta dekontaminaation jälkeen. Oireita saaneiden joukossa oli lapsia.

Oireita aiheuttaneet aineet ovat sittemmin osoittautuneet ilmateitse levinneiksi natriumhypokloriitiksi ja rikkihapoksi. USA Today -lehden mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan tapauksen syitä. Kemikaalivuodon kerrotaan rajoittuneen vesipuiston yhteen osioon.