Veikkauksen peliautomaatteihin tappiorajat – summasta syntyi kohu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veikkauksen peliautomaatit uudistuvat syyskuun alussa. Kaikkiin yhtiön fyysisiin automaatteihin ilmestyy säädettävissä olevat tappiorajat. Niiden tarkoituksena on vähentää ongelmapelaamista.

Enimmäistappiorajat ovat vuorokaudessa 500 euroa ja kuukaudessa peräti 2 000 euroa. Tappiorajan voi kuitenkin halutessaan asettaa itselleen myös pienemmäksi. Kahden tuhannen euron tappiorajaa on heti tuoreeltaan pidetty pöyristyttävän suurena, sillä juuri kenellään ei ole varaa hävitä tuhansia euroja vuodessa sen vaikuttamatta talouteensa.

Syyskuun alussa kioskien, ravintoloiden, liikenneasemien ja Veikkauksen pelisalien automaatteihin saapuvat tappiorajat ovat olleet jo aiemmin käytössä Veikkauksen nettipeleissä. Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Susanna Saikkonen kertoo tiedotteessa yhtiön pyrkivän tekemään rahapelaamisesta turvallisempaa asiakkailleen.

Veikkauksen automaatteja ei ole tänä vuonna voimaan astuneen uudistuksen myötä voinut myöskään pelata ilman pakollista tunnistautumista. Automaattipelaamisen kerrotaan vähentyneen Suomessa vuosina 2020-2021 merkittävästi niin automaattien määrän laskemisen, pakollisen tunnistautumisen, peliestojen asettamisen mahdollistamisen ja koronarajoitusten seurauksena.