Ihanaa! Viikonlopuksi luvassa lämpöä ja aurinkoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aurinkoiset ja raikkaat syyspäivät hemmottelevat viikonloppuna ulkoilevia. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä sienimetsälle tai kalareissulle. Foreca lupaa ilman olevan lämmin, mikäli sateet väistyvät.

– Kesäisempää lämpöä virtaa siis Suomeen viikonloppuna, mutta saa nähdä, pääseekö se pilvien ja sateiden lomassa meitä ilahduttamaan. Lauantaina voi olla 20 astetta paikoin maan etelä- ja keskiosassa, jos aurinko paistaa. Aika paljon pilviä on kuitenkin liikkeellä. Lämpötilat riippuvat myös siitä, paljonko matalapaine pyörittää sateita Baltian puolelta Suomeen, Forecan meteorologi Markus Mäntykannas sanoo.

Pitkän ajan ennuste on kuitenkin toisenlainen. Suomessa saattaa olla ensi viikonlopusta huolimatta tavanomaista viileämpää pitkälle syyskuuhun asti. Tämä voi tarkoittaa termisen syksyn alkamista tavanomaista aiemmin.