Autoon tuunattiin junatorven ääni – saattoi pelastaa kolarilta

Autot · Tim Isokivi

Perinteisen torven äänen voi monissa automalleissa korvata mielikuvituksellisemmilla vaihtoehdoilla. Yksi niistä on junan torven ääni. Sillä voi viraalina levinneen kojeolautakameran videon perusteella paitsi säikytellä pahaa-aavistamattomia ihmisiä, myös välttyä onnettomuuksilta.

Eräs autoilija kertoo Redditissä vaihtaneensa Mazda Miata -autonsa perinteisen äänitorven höyryveturin äänellä. Torvelle oli taannoin yllättävää käyttöä liikenteessä autoilijan ajaessa risteykseen. Oikealta puolelta ajoi hänen kaistaansa kohti toinen auto, joka ei vaikuttanut huomaavan Mazdaa.

Mazdan kuljettaja painoi voimakkaasti junan äänen ilmoille kajauttanutta äänitorvea. Toinen autoilija jarrutti juuri ennen kolarin tapahtumista. Mazdan kuljettaja kertoo uskoneensa junan äänitorven pelastaneen kyseisessä tilanteessa hänet onnettomuudelta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.