Boston Dynamicsin ihmisrobotti jo pelottavan taitava – näin sujuu parkour

Digi · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Boston Dynamics -yhtiö on tullut tunnetuksi kehittyneistä roboteistaan. Yhtiön robottien, kuten koiramaisen Spotin ja ihmismäisen Atlaksen jatkuvasti kehittyviä taitoja on esitelty lukuisilla viraalina levinneillä videoilla.

Boston Dynamicsin tuoreella videolla Atlas-robotit esittelevät taitojaan parkourin parissa. Robotit nähdään suorittamassa esteradalla temppuja, jotka eivät onnistuisi edes monilta ihmisiltä.

– Parkour on täydellinen hiekkalaatikko Boston Dynamicsin Atlas-tiimille uusien toimintojen kokeilemiseen. Tällä videolla ihmisen kaltaiset robottimme esittelevät kokovartaloatletiikkaa, säilyttäen tasapainonsa nopeatempoisten, energisten aktiviteettien parissa, Boston Dynamics kuvailee.