TikTok kielsi suositun haasteen – liian vaarallinen levitettäväksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa leviää aika-ajoin niin harmittomia kuin potentiaalisesti vaarallisiakin viraalihaasteita. Nyt kohua on herättänyt milk crate challenge, eli maitolaatikkohaaste. Sen on varoitettu voivan aiheuttaa vakavia ruumiillisia vammoja.

Maitolaatikkohaasteessa ihmisiä kehotetaan kasaamaan muovisia maitolaatikoita pyramidin muotoon ja kiipeämään niiden päälle. Huterat maitolaatikot eivät kuitenkaan välttämättä kestä ihmisen painoa, ja niiden päältä putoaminen voi johtaa jopa sairaalaan joutumiseen. Videot osoittavat alta pettävien laatikoiden päältä putoamisen näyttävän erittäin kivuliaalta.

Maitolaatikkohaaste on johtanut niin moniin onnettomuuksiin. Somepalvelu TikTok onkin USA Today -lehde mukaan puuttunut asiaan lääkäreiden suosituksesta. Yhtiö kertoo vaarallisiin tekoihin kannustavan sisällön jakamisen olevan palvelussa kiellettyä, eikä milk crate challenge -hakutermillä enää löydykään lainkaan videoita.