Mopomiitti kulminoitui poliisiauton kivittämiseen Oulussa: ”Joukkohurmoksen kaltainen tilanne”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oulussa järjestetty nuorten mopomiitti sai viikonloppuna rajun käänteen. Paikalle saapuneita poliiseja vastustettiin muun muassa heittämällä kiviä poliisiautoa kohti. Kempeleessä sekä Oulun Ruskossa ja Kaakkurissa järjestetyt mopomiitit keräsivät viikonloppuna satoja osallistujia.

Poliisi kertoo tiedotteessa puuttuneensa tapahtumiin niissä nähtyjen vaaratilanteiden, kolareiden ja keulimisen vuoksi. Käskyihin reagoitiin välinpitämättömästi.

– Kyseessä oli joukkohurmoksen kaltainen tilanne, jossa nuoret suurella porukalla uhittelivat poliisia vastaan. Poliisiautoa kivitettiin ja yhdestä poliisiautosta irrotettiin rekisterikilpi, poliisin tiedotteessa kuvaillaan.

Poliisi kuvailee mopomiiittejä hyviksi tapahtumiksi, jos niissä noudatetaan lakia ja järjestystä. Kokoontumisissa on kuitenkin esimerkiksi kesän aikana tapahtunut vakaviinkin loukkaantumisiin johtaneita liikenneonnettomuuksia.

– Kyselkää lapselta moposta ja testatkaa mopoa. Jarrujen ja valojen toiminta on helppo käydä läpi. Renkaiden kunto on nopea tarkastaa. Kysykää myös mopon mahdollisesta virityksestä. Pahaääninen mopo kulkee monesti liikaa ja häiritsee muita alueen asukkaita, vetoaa liikenneyksikköä johtava komisario Pasi Rissanen vanhempiin.