Nyt se on varmaa: HBO Max -suoratoistopalvelu saapuu Suomeen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

HBO Max -suoratoistopalvelu aloitti toimintansa Yhdysvalloissa toukokuussa 2020. Viime vuoden lopussa palvelun paljastettiin laajentavan myös Pohjoismaihin, mutta tarkempi aika ei ollut tuolloin vielä tiedossa.

HBO Max saapuu Suomeen, muihin Pohjoismaihin ja Espanjaan vielä tämän syksyn aikana. Tieto paljastettiin Variety-lehden mukaan Series Mania Forum -tapahtumassa Ranskassa WarnerMedian Euroopan osaston johtaja Priya Dogran ja HBO Maxin Euroopan osaston toimitusjohtaja Christina Sulabakkin toimesta. Suomi on onnekkaassa asemassa muiden pohjoismaiden kanssa, sillä esimerkiksi Keski- ja Itä-Eurooppaan palvelu saapuu vasta vuonna 2022.

Toistaiseksi on epäselvää, kuinka paljon HBO Max eroaa käytännössä sisältönsä ja hintansa puolesta nykyisestä HBO Nordicista. Sulebekkin mukaan tarjonta tulee kuitenkin olemaan paljon HBO:n nykyisiä suoratoistopalveluja laajempaa. Hän kertoo WarnerMedia-yhtiön omistamien HBO:n, HBO Maxin, Warner Bros. -tutontantoyhtiön ja Cartoon Network -kanavan olevan ensi kertaa samassa palvelussa kolmansien osapuolen tuottaman sisällön kera.

– Eurooppa on meille tärkeä prioriteetti. Olemme nyt vallanneet Yhdysvallat ja Latinalaisen Amerikan, ja olemme erittäin tyytyväisiä niissä näkemäämme menestykseen ja kasvuun. Eurooppa on markkina-alueena sekä monimutkainen että kutkuttava, Dogra kuvaili.