Instagram vaatii ikätietosi – muuten et voi käyttää palvelua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagram on kokenut viime aikoina uudistuksia, joiden tarkoituksena on pyrkiä tekemään sovelluksen käytöstä turvallisempaa etenkin alaikäisille. Pian sovellukseen kirjautuneiden täytyy vahvistaa sovelluksessa ikänsä.

Kaikilta Instagram-käyttäjiltä tullaan lähiaikoina kysymään heidän syntymäaikaa sovelluksen käynnistyessä. Mikäli syntymäaikaa ei kerro, näyttää sovellus The Verge -sivuston mukaan alkuun alaikäisille soveltumattoman sisällön sensuroituna sumeltamalla sen. Myöhemmin sovelluksen käyttö ei onnistu enää ollenkaan.

Instagram on kokenut viime kuukausina lukuisia muutoksia. Esimerkiksi taannoisen uudistuksen myötä aikuiset eivät voi lähettää yksityisviestejä alaikäisille käyttäjille joita he eivät seuraa, ja alle 16-vuotiaiden tilit muutettiin oletusarvoisesti yksityisiksi. Instagramin omistava Facebook on myös kertonut käyttävänsä tulevaisuudessa tekoaälyä etsimään ikänsä valehdelleet käyttäjät.