Shay Mitchell pelkää ajatusta toisesta lapsesta – kärsi raskausajan masennuksesta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijäkaunotar Shay Mitchell tunnetaan parhaiten hänen Emily Fields -roolihahmostaan Valehtelevat viettelijät -teinidraamasarjassa. 33-vuotias nainen on nykyään myös äiti saatuaan esikoistyttärensä hänen miehensä Matt Babelin kanssa vuosi sitten lokakuussa.

Shay Mitchelliltä on udeltu, että haluaisiko hän kasvattaa perhettään ja tehdä Atlas-tyttärelle sisaruksen. Nainen on kertonut haluavansa lisää lapsia, mutta raskausaika kuitenkin pelottaa häntä. Ensimmäinen raskaus ei ollut naiselle hyvä kokemus. Hän on kertonut E! News -uutisten mukaan sairastuneensa raskausajan masennukseen.

Mitchell oli kuullut synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, mutta ei tiennyt, että raskausajan masennukseenkin voi sairastua. Nainen yllättyi huomatessaan raskaana, että hän oli masentunut. Hän ei kokenut odotusajan hehkua vaan oli alakuloinen ja koki raskausajan henkisesti raskaana.

Shay Mitchellin olo oli yllättänyt naisen itsensäkin, koska hän oli valmistautunut olemaan onnensa kukkuloilla raskausaikana. Aima-sivuston mukaan raskausajan masennukseen sairastuu noin 7-20 prosenttia odottajista. Masennuksen taustalla voi olla ristiriitaisia ajatuksia äidiksi tulemisesta, parisuhdeongelmat tai vaikeudet sovittaa ura äitiyden kanssa.