Suomalainen peliyhtiö myytiin Israeliin – kauppahinta 360 miljoonaa euroa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen Reworks-peliyhtiö on tullut tunnetuksi mobiilipeleistään, joista suosituimpiin kuuluu sisustusteemainen Redecor. Nyt yhtiö on myyty Israeliin satojen miljoonien eurojen hintaan. Israelilaisyhtiö Playtika ostaa 80 prosenttia Reworks-studiosta.

Kauppahinnaksi tuli Bloomberg-lehden mukaan 400 dollaria eli noin 360 miljoonaa euroa. Yhtiö suunnittelee ostavansa loput 20 prosenttia firmasta enintään 170 miljoonalla eurolla, joskin summa tulee riippumaan tulostavoitteista.

Redecor-peli tarjoaa pelaajille mahdollisuuden sisustaa virtuaalisia koteja. Playtikan toimitusjohtaja Robert Antokolin mukaan pelin alustaa voitaisiin käyttää tulevaisuudessa myös peleihin, joissa teemana ovat muoti, autot ja ravintola-ala. Reworksin ostaminen on Playtikan kahdekasa yrityskauppa. Sen myötä yhtiölle siityy Reworksista noin 35 työntekijää.