WhatsAppille 225 miljoonan euron sakko Irlannissa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisen median palvelut ovat olleet viime vuosina kovasti esillä niiden yksityisyyden suojaan liittyvien ongelmien vuoksi. Nyt Irlanti on määrännyt suositulla pikaviestimelle WhatsAppille valtavan 225 miljoonan euron sakot juuri tästä syystä.

Asiasta uutisoineen Wall Street Journal -lehden mukaan irlantilaisten viranomaisten mukaan WhatsApp on jakanut luvattomasti ihmisten tietoja muiden samaan Facebook-konserniin lukeutuvien palvelujen kanssa. Irlantiin tapaus liittyy siksi, että monet someyhtiöt ovat rekisteröineet Euroopan toimintonsa sinne.

Käyttäjien tulisi tietää mihin käyttöön eri yhtiöt heidän tietojaan käyttävät, ja tämä kattaa myös samaan konserniin kuuluvat eri yhtiöt. Euroopan Unionissa on parhaillaan käynnissä laajempi yksityisyyden suojaan ja tietosuojaan liittyvä hanke. Nyt WhatsAppilla on kolme kuukautta aikaa korjata käyttöehtona vaaditulle tasolle.