Antti Tuisku haastaa puuttumaan kiusaamiseen: ”Meidän kaikkien vastuulla”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rovaniemellä on aloitettu kiusaamisen vastainen kampanja, jossa kaikkia kouluja, nuorisotiloja ja varhaiskasvatusyksiköitä on opastettu puuttumaan kiusaamiseen. #meilläpuututaan-kampanjan haastaa myös kaikki kaupunkilaiset mukaan puuttumaan lasten ja nuorten kiusaamiseen.

Kampanja on käynnissä koko syyslukukauden 2021, ja sen suojelijoina toimivat Rovaniemen kaupunginjohtaja, Antti Tuisku ja Joulupukki. Antti Tuiskun omat kiusaamiskokemukset vaikuttivat osaltaan siihen, että hän haluaa olla kampanjassa mukana. Tuisku haluaa herätellä jokaista avaamaan silmät kiusaamiselle ja toimimaan niin, että ketään ei jätetä yksin.

– Se vaatii konkreettisia tekoja jokaiselta kaupunkilaiselta, joka näkee tai kuulee jotakuta kiusattavan. Meidän kaikkien vastuulla on huolehtia, että lasten ja nuorten kiusaamiseen puututaan ja tilanteet selvitetään. Tehdään yhdessä Rovaniemestä paikka, jossa kiusattu ei jää yksin!, kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sanoo ja muistuttaa, että kiusaamisen vastustaminen on kaikkien kaupunkilaisten vastuulla.