Jymy-yllätys: Spede Pasasesta tehdään elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2001 kuollut Pertti ”Spede” Pasanen muistetaan suomalaisen viihteen monitaiturina. Muun muassa näyttelijänä, ohjaajanam kirjoittajana, koomikkoona ja muusikkona toimineesta Pasasesta on nyt tekeillä elokuva.

Spede-elokuva perustuu kirjoihin Spede, nimittäin ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina, joista jälkimmäinen ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Olli Haikkan ja Marko Tallin Yellow Film & TV:lle tuottaman elokuvan ohjaa muun muassa televisiosarjasta Nörtti: Dragonslayer666 tunnettu Aleksi Delikouras.

– Minua ovat aina kiinnostaneet elokuvissa johonkin asiaan erittäin intohimoisesti suhtautuvat henkilöt. Elokuvien tekeminen on pohjimmiltaan erilaisten luovien ihmisten tiimityötä ja juuri se tekee Speden tarinasta niin mielenkiintoisen, kommentoi Delikouras tiedotteessa.

Speden ja hänen elämäänsä liittyvien ihmisten näyttelijät eivät ole vielä tiedossa, sillä elokuvan casting julkistetaan myöhemmin. Myöhemmin selviää myös suunnteiltu ensi-iltapäivämäärä. Elokuvalle on antanut hyväksyntänsä Speden tytär Pirre Pasanen, joka kertoo olevansa iloinen elokuvahankkeesta ja vakuuttunut sille löytyneen oikeat tekijät ja oikea näkökulma.

Uransa 1950-luvulla aloittanut Spede Pasanen loi vuosikymmenten aikana lukuisia menestyselokuvia ja tv-sarjoja. Niistä tunnetuimpiin lukeutuu peräti 19-osaiseksi kasvanut Uuno Turhapuro -elokuvasarja.