Matkustaja kiinni väärennetystä rokotustodistuksesta – nolo kirjoitusvirhe paljasti

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Matkustamiseen vaaditaan monilla alueilla todistus saadusta koronarokotteesta, sairastetusta taudista tai negatiivisesta koronatestistä. Toisinaan ihmiset yrittävät huijata viranomaisia väärennetyillä koronapasseilla. Se ei mennyt läpi taannoin Havaijilla.

Illinoisin osavaltiosta kotoisin oleva Chloe Mrozak pidätettiin lauantaina Havaijin Honolulun lentoasemalla viisipäiväisen loman päätteeksi. Viranomaisille oli käynyt ilmi, että Mrozakin rokotekortti oli mahdollisesti väärennetty. Tähän viittasi esimerkiksi se, että rokotteita tuottavan lääkeyhtiö Modernan sijaan todistuksessa luki Maderna.

Mrozak oli väittänyt saaneensa rokotuksen Delawaressa, mutta osavaltion rekisterissä ei ollut merkintää asiasta. Viranomaiset eivät myöskään löytäneet naisen varausta hotellista, jossa hän oli kertonut yöpyvänsä.

Nainen paikannettiin lopulta hänen Facebook-profiilikuvassaan näkyneen tatuoinnin avulla. Hänet pidätettiin Law and Crime -sivuston mukaan rokotustodistuksen väärentämisestä epäiltynä.