Yllätyskäänne: Prinssi Harry ja Meghan lämmittelevät välejä hoviin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuonna ilmestynyt Finding Freedom -teos kertoo prinssi Harryn ja hänen vaimonsa Meghan Marklen toteuttaneen haaveen elää ilman kuninkaallisia velvollisuuksia ja sääntöjä. Harry on teoksen mukaan jo pitkään tahtonut hovin ulkopuolelle, mutta Meghanin kanssa se oli vasta mahdollista. Pariskunta muutti ensin Lontoosta Kanadaan ja sieltä Yhdysvaltojen Kaliforniaan.

Pariskunnan ja hovin välit kiristyivät titteleistä luopumisen jälkeen, mutta ovat nyt parantuneet merkittävästi. Kirjasta tehdyn uusimman painosversion mukaan väleissä on tapahtunut edistystä ja riidat ovat laantuneet. Kirjailija Omid Scobien mukaan pariskunta ei aio enää olla hiljaa heihin kohdistuneista väitteistä, Good Morning America uutisoi.

Pariskunnan mustamaalaaminen alkoi hieman ennen Oprahin haastattelua. Kyseessä on klassinen opposition veto, jota käytetään tyypillisesti esimerkiksi ennen presidentinvaaleja. Meghanin muun muassa väitetään käyttäytyneen törkeästi hovin henkilökuntaa kohtaan.