Syyskuu on mainio ajankohta ulkoiluun – Suomen Latu julkaisee vinkkejä jokaiseen päivään

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Syksy aloittaa harrastuskauden ja saa ihmiset liikkumaan. Suomen Latu ry on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 93.000 jäsentä yli 180 yhdistyksessä. Yhdistys on nyt jakanut ulkoiluvinkkinsä kalenterin muodossa.

– Syyskalenteri on Suomen Ladun kampanja, jonka toivomme rohkaisevan ja innostavan kaikki Suomessa asuvat löytämään itselleen mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta, viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen Suomen Ladusta kertoo.

Syyskalenteri on suunniteltu toteutettavaksi matalalla kynnyksellä, mutta osa vinkeistä vaatii toki omia tai vuokravälineitä ja ainakin kohtuullista pohjakuntoa. Ulkoiluun kannustavia liikuntamuotoja esitellään yhteensä 30 kappaletta – eli saman verran kuin syyskuussa on päiviä. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä ylös, ulos ja lenkille. Luvassa on luontoparkourin, hämärähommien ja ulkoseurapelien lisäksi vinkkejä monille tuttuihin lajeihin: soutuun, melontaan, polkujuoksuun, retkeilyyn ja maastopyöräilyyn.