Fender Stratocaster -klassikkokitarasta thtiin Lego-versio

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lego-rakennussarjoja on nykyään tarjolla pilvin pimein niin lapsille kuin varttuneillekin rakentelijoille. Vaativien rakennussarjojen avulla palikoista syntyy niin elokuvista tuttuja ajoneuvoja ja rakennelmia, tosielämän maamerkkejä kuin soittimiakin.

Nyt Lego on lanseerannut rakennussarjan, joka kiinnostanee monia kitaramusiikin ystäviä. Kyseessä on 1 074 palikan Lego-versio Fender Stratocaster -sähkökitarasta.

Alun perin vuonna 1954 markkinoille tuodun sähkökitaran Lego-versiolla ei valitettavasti voi soittaa, mutta kyseessä on varsin tarkka pienoisversio tunnetusta soittimesta. Varsinaisen kitaran lisäksi palikoista valmistuu myös vahvistin. Lego-Stratocasterin taustalla on slovakialainen Tomas Letenay, joka osallistui suunnitelmallaan rakennelmalla Lego Ideas Music to Our Ears -kilpailuun.