Kartanon remontti paljasti kulta-aarteen – remonttimiehistä tuli rikkaita

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhaa kartanoa kunnostamassa olleet rakennusurakoitsijat ovat löytäneet kirjaimellisen aarteen. He löysivät Plozévetissa sijaitsevasta rakennuksesta kätkettyjä kultakolikoita.

Rakennusurakoitsijat olivat yhdistämässä kartanon latoa ja lastenhuonetta, kun seinän sisältä paljastui metallinen laatikko. Laatikko sisälsi kultaisia kolikoita. Vain päiviä myöhemmin he löysivät rakennuksen kätköistä laukun, joka niin ikään sisälsi kultarahaa.

Yhteensä 239 löydetty kultakolikolikot lyötiin Ranskan kuningas Ludvig XIII:n ja Ludvig XIV:n aikoina vuosina 1638-1692. Joukossa oli erityisen harvinaisia rahoja. 1200-luvulla valmistuneessa kartanossa asui CNN-uutissivuston mukaan aikoinaan varakas kauppiaiden tai maanviljelijöiden suku.

Rahojen tarkka arvo selviää myöhemmin, mutta niiden hinnan odotetaan kohoavan 300 000 euroon Deloys-huutokaupassa syyskuun lopussa. Kolikoiden myyntihinta tullaan jakamaan kolmen niiden löytäneen rakennusurakoitsijan ja kartanon nykyisten omistajien kesken.