Suomalaiselokuva voitti yleisöpalkinnon Venetsian elokuvajuhlilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiselokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on saanut merkittävän tunnustuksen. Teemu Nikin ohjaama ja Petri Poikolaisen tähdittämö elokuva voitti lauantaina 78. kertaa järjestettyjen Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon.

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia oli kilpailemassa uudessa Orizzonti Extra -kilpailusarjassa seitsemän muun elokuvan kanssa. Sen voittajan valitsi festivaalin yleisö. Elokuva on palkittu aikaisemmin myös Norjan Haugesundin elokuvajuhlilla.

- Ilman tätä palkintoakin tämä olisi tärkein elokuva minkä olen tehnyt. Mutta eiköhän tälle pystille löydy paikka Petrin takanreunalta, ohjaaja Teemu Nikki kertoo tiedotteessa.

Tampereella kuvattu Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia kertoo rinnastaan alaspäin halvaantuneesta ja oman asuntonsa vankina olevasta Jaakosta, joka eräänä päivänä päättää lähteä uhkarohkealle matkalle rakkaansa luokse. Pääroolia näyttelevä Petri Poikolainen sairastaa tosielämässä MS-tautia. Draamaksi, komediaksi ja jännityselokuvaksikin kuvailtu Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia sai Suomen ensi-iltansa 10. syyskuuta 2021.