Maailman suurin ilma-alus aloittaa matkustajalennot vuonna 2025 – silkkaa luksusta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hybrid Air Vehiclesin Airlander 10 -alusta on kuvailtu eräänlaiseksi ilmalaivan, lentokoneen ja helikopterin välimuodoksi. Maailman suurin ilma-alus on herättänyt myös huomiota sen takapuolta muistuttavaksi kuvaillun ulkomuodon vuoksi.

Airlander 10 -ilma-aluksen on määrä aloittaa matkustajalennot vuonna 2025. 100 metrin pituiseen alukseen mahtuu kerralla sata matkustajaa. Airlanderin huippunopeus on 130 kilometriä tunnissa, ja se kykenee pysyttelemään kerralla ilmassa jopa viiden vuorokauden ajan.

Hybridiominaisuutensa ansiosta Airlanderia on kuvattu perinteisiä lentokoneita ympäristöystävällisemmäksi tavaksi matkustaa. Myös matkustamisen kerrotaan olevan miellyttävämämpää ja hiljaisempaa kuin matkustajakoneissa, vaikka matka taittuukin niitä hitaammin. Isokokoisten ikkunoiden ansiosta matkustajat pystyvät ihastelemaan maisemia tavalla, joka ei onnistuisi lentokoneiden pienistä ikkunoista käsin.