Suomalainen Toni Pykäläniemi voitti Emmy-palkinnon Star Trek -sarjan erikoistehosteista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emmy-gaalan Primetime Creative Arts -kategorian pakinnot jaettiin viikonlopuna Los Angelesissa. Tänä vuonna palkittujen joukossa oli suomalainen erikoistehostevelho Toni Pykäläniemi.

Yksittäisen televisiosarjan jakson parhaiden visuaalisten erikoistehosteiden palkinto myönnettiin Star Trek: Discovery -sarjan jaksolle Su’Kal. Toni Pykäläniemi edustaa jakson erikoistehosteiden tekijöiden joukossa brittiläistä DNEG-yhtiötä. Hän toimii yhtiössä erikoistehosteiden tuotantovastaavana.

Televisioalan Emmy-palkinnot jaetuaan useiden eri televisioalan osa-alueille. Emmy-palkintoa pidetään elokuva-alan Oscarin ja musiikkialan Grammy-palkinnon arvoisena. Ensimmäinen kansainvälinen Emmy-palkinto tuli Suuomeen vuonna 2008, jolloin sen voitti suomalainen televisioformaatti Staraoke.