Naisen katoamismysteeri Yhdysvalloissa – poikaystävä palasi autoreissulta yksin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaksi ja puoli vuotta yhdessä ollut pari, 22-vuotias Gabby Petito ja hänen poikaystävänsä Brian Laundrie lähtivät Floridasta autoreissulle Yhdysvaltojen ympäri. He olivat aiemminkin tehneet pitkiä automatkoja yhdessä, mutta tällä kertaa he aikoivat asua pakettiautossa matkan ajan.

Parin oli määrä matkustaa maata ympäri lokakuulle asti. Gabbyn vanhemmat kuitenkin huolestuivat, kun eivät saaneet tyttäreensä varmuudella yhteyttä elokuun 23. tai 24. päivän jälkeen. Gabbyn äiti Nicole Schmidt kertoo, että jutteli silloin videopuhelun tyttärensä kanssa.

Hän sai Gabbylta tekstiviestin 30. elokuuta, mutta ei voi varmuudella sanoa lähettäjäksi tytärtään. Tekstiviestin voi kirjoittaa joku muukin. Perhe ilmoitti Gabbyn 12 päivää myöhemmin kadonneeksi, koska eivät saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä.

Gabby on nähty varmuudella viimeisen kerran 24. elokuuta kirjautumassa Salt Lake City -hotelliin miehensä kanssa. Sen jälkeen kaksikko on mennyt todennäköisesti Grand Tetonin kansallispuistoon Wyomingiin. Poliisi on aloittanut katomisesta tutkinnan ja FBI tutkii parhaillaan pariskunnan käytössä ollutta Ford Transit -pakettiautoa. Brian palasi äsken reissusta yksin kotiin, eikä ole suostunut kertomaan kenellekään tietoja Gabbyyn tai hänen katoamiseensa liittyen. Mies on palkannut itselleen asianajajan.