Ruskasesonki näkyy poliisin työssä – poikinut lukuisia liikennerikkomuksia

Autot Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruskasesonkina tunnettu ajanjakso on suosittua matkailuaikaa pohjoisessa Suomessa. Moni matkustaa syyskuussa Lappiin ihastelemaan väriloistoa, joka syntyy puiden lehtien saadessa keltaisia, ruskeita ja punertavia sävyjä.

Ruska-ajan matkailu näkyy myös poliisin työssä. Lapin poliisilaitoksen kerrotaan suorittaneen viikonloppuna 10.-12. syyskuuta liikennevalvontaa Ylläs-Levin alueella. Liikennemäärät olivat suuria, mikä näkyi myös liikennerikkomusten määrässä.

– Valvonnassa tuli ilmi huomattava määrä rikkomuksia ylinopeuksista, virheellisestä ajotavasta, ajoneuvojen virheellisestä tavarakuormauksesta sekä ajoneuvojen epäkuntoisuuksista, poliisi tiedottaa.

Sakkoja ja liikennevirhemaksuja kirjattiin kolmen päivän aikana yhteensä 105 kappaletta. Kuusi kuljettajaa määrättiin suuren ylinopeuden vuoksi ajokieltoon. Poliisin mukaan positiivista oli kuitenkin se, ettei valvonnassa tavattu yhtäkään rattijuoppoa.