Korona-aika teki ihmisistä viherpeukaloita – huonekasveille oma teemaviikko

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Huonekasvien historia Suomessa alkoi jo 1800-luvulla, ensin yläluokkaisena ajanvietteenä ja kodin edustavina elementteinä. Komea palmu salissa viesti perheen asemasta yhteiskunnassa. Pian kasvit valtasivat tavallisten mökkien ja kerrostaloasuntojen ikkunalaudat. Kasveista tuli kodin hengen ilmentymiä.

Parin viimeisen vuoden aikana viherkasvi-innostus on virinnyt uudelleen kaikkialla länsimaissa. Erityisesti nuoret aikuiset ovat innostuneet vihersisustamaan. Pelkistetyn mustavalkoisen sisustusmaailman jälkeen asumukset ovat muuttuneet jälleen kodikkaiksi, joissa viihtyisyyttä lisäävät huonekasvit. Kasvit raikastavat kodinilmettä, mutta niillä on myös huoneilmaa puhdistavia ja kosteuttavia vaikutuksia, jolloin sekä toimistot että kodit ovat parempia paikkoja olla ja työskennellä.

Syksyn valtakunnallista huonekasviviikkoa vietetään 20. – 26. syyskuuta. Tänä vuonna kodin viihtyisyys sekä ystävien että lähipiirin merkitys ovat korostuneet suomalaisten arjessa. Tätä tavoitellaan myös valtakunnallisella huonekasviviikolla. Huonekasviseura ja Puutarhaliitto haastavat suomalaisia muistamaan ystäviään, naapureitaan, sukulaisiaan tai perheenjäseniään rakkaudella valitulla huonekasvilla.