Finnkino-huijaus leviää Facebookissa – vie rahat James Bondin varjolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoitettu Facebookissa leviävästä uudesta huijauksesta. Finnkinon nimissä tehdyssä tuoreessa huijauksessa luvataan ilmaisia lippuja tulevaan James Bond -elokuvaan No Time to Die. Finnkino on julkaissut huijauksesta varoituksen todellisilla kotisivuillaan.

Monien Facebook-käyttäjien uutisvirrassa on näkynyt Finnkino Suomi -nimisen sivuston mainos. Siinä ihmisiä kehotetaan osallistumaan kilpailuun kommentoimalla julkaisua. Ilta-Sanomien mukaan kommentoijille ilmestyy pian viesti, jossa heiden väitetään voittaneen.

Viestissä on linkki sivustolle, joka on suunniteltu muistuttamaan erehdyttävästi Finnkinon oikeita sivuja. Käyttäjältä pyydetään yhteystietoja maksukortin tietoja kahden euron varausmaksua varten. Todellisuudessa tietojen antaminen kuitenkin johtaa tilausansaan, jossa kortilta peritään joka toinen viikko 33,50 euroa.

Finnkinon mukaan yhtiö ei pyytäisi koskaan järjestämissään kilpailuissa tai markkinointiviesteissään luottokortti- tai pankkitietoja, ja virallisen Finnkinon Facebook -sivuston voi tunnistaa sinisestä tunnisteesta nimen perässä. Huijauksen uhreja neuvotaan tekemään rikosilmoitus poliisille ja olemaan yhteydessä pankkiinsa.

Finnkino