Kanarialla tapahtunut useita maanjäristyksiä lyhyen ajan sisällä – pelätään enteilevän tulivuorenpurkausta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Espanjan Kanariansaariin lukeutuvalla La Palman saarella pelätään mahdollista tulivuorenpurkausta. Sellaisen mahdollisuuteen viittaavat saarella on 11. syyskuuta alkaen mitatut tuhannet pienet maanjäristykset.

Järistysten voima on ollut Mirror-lehden mukaan suurimmillaan alle neljä magnitudia, mikä tarkoittaa vielä lievää järistystä. La Palma on Kanariansaarista vulkaanisesti aktiivisin. Viimeksi saarella nähtiin tulivuorenpurkaus vuonna 1971, jolloin Teneguia-tulivuori purkautui.

Viranomaiset ovat järistysten vuoksi nostaneet La Palman hälytystilan keltaiselle tasolle. Kyseessä on hälytysasteikon toinen taso, jolle siirryttiin järistysten noustua viisi kilometriä maanpintaa lähemmäs. Saaren asukkaiden on kerrottu voivan jatkaa normaalia arkeaan, mutta heitä kehotetaan tarkkailemaan tilannetta ja seuraamaan viranomaisten ohjeistuksi mahdollisen evakuoinnin varalta.