360 000 suomalaisella kiinteistövero maksamatta – mätkyt maksamatta 180 000 suomalaisella

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Verohallinnon mukaan suomalaisilla on maksamatta 60 miljoonan euron edestä kesän ja alkusyksyn aikana erääntynyttä kiinteistöveroa ja 90 miljoonaa euroa jäännösveroa eli mätkyjä. Usein syynä on eräpäivän unohtaminen.

Verohallinnon laskut voi tilata e-laskuina verkkopankkiin, jolloin maksupäivät eivät unohdu yhtä helposti. Kiinteistöveroa on maksamatta 360.000 henkilöllä ja jäännösveroja 180.000 henkilöllä. Osalla myöhässä olevat verot ovat maksamatta kokonaan, osa taas on maksanut kiinteistö- tai jäännösverosta ensimmäisen erän. Myöhässä maksettuihin veroihin lisätään 7 prosenttia viivästyskorko, jota alkaa kertyä heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

– Kiinteistövero pitää maksaa pois OmaVerosta löytyvillä maksutiedoilla, vaikka loppuvuodesta olisi tiedossa veronpalautusta. Jos taas henkilöllä on verorästejä pidemmältä ajalta, ne toki pidätetään palautuksista, sanoo ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta.