Poliiseja kivitetty mopomiiteissä: ”Onnettomuuksiltakaan ei ole vältytty”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisia vihataan mopomiiteissä, mutta viranomaisten perään itketään kuitenkin silloin, kun oma mopo on varastettu. Poliisi pitää huolta meidän kaikkien turvallisuudesta, myös mopoilijoiden.

– Poliisi on tehnyt havaintoja eri puolilta Suomea tilanteista, joissa nuoret ovat pyrkineet häiritsemään tai jopa estämään poliisin toimintaa. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi mopomiitit ja muut kokoontumisajot. Miiteissä tapahtuu usein ajoneuvoilla keulimista, kiihdyttelyä, lukuisia vaaratilanteita ja poliisin provosointia esimerkiksi takaa-ajoihin. Häiritsijät ovat saaneet tukea ja kannustusta yleisöltä. Poliisiautoja on kivitetty ja poliiseja heitelty pulloilla ja tölkeillä. Vakavilta onnettomuuksiltakaan ei ole vältytty, liikennepoliisit kirjoittavat blogissa.

Blogissa korostetaan, että mopomiittien ja muiden kokoontumisajojen valvonnassa kyse ei ole kiusan teosta eikä harrastuksen tahallisesta haittaamisesta vaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä. Mopoilijoiden kannattaa ymmärtää, että ilman poliisia miittejä ei olisi mahdollista edes järjestää turvallisesti.